Manusförfattare

Jag är mycket bred i mitt skrivande. Jag skriver allt ifrån historiska draman till korta sketcher.
Min senaste pjäs Rättegången anno 1853 bygger på rättegångshandlingar och tidningsartiklar från den verkliga rättegången som hölls i Norje Tingshus. Föreställningen genomfördes med amatörer och proffs.

Mitt intresse för historia har lett mig till att lära känna flera historiska personer ibland utan att det var meningen från början. När jag gjorde research inför pjäsen Volpone/Räven av Ben Johnson som utspelar sig i Venedig på 1500 talet stötte jag på en kvinna. Hon hette Veronica Franca och var dåtidens mest berömda kurtisan och hon var också en förkämpe för kvinnornas rättigheter. Hon ville publicera sina dikter och brev men blev stoppad av mäktiga män. Jag blev fast av denna starka och smarta kvinna och skrev pjäsen om hennes liv. Jag fick hjälp att översätta hennes brev och dikter från italienskan som var en källa till att förstå tiden och henne. Många år senare får jag till min häpnad se min pjäs i en Hollywood film, visserligen med en nedtonad feminism. Underliga är texternas vägar.

Efter min succé i Sibirien med Fadren så fick jag uppdraget att skriva och regissera en ny uppsättning som skulle bygga på August Strindberg och Anton Tjeckov. Resultatet blev pjäsen Asyl som är en resa genom 1900 talets Sverige/Ryssland. Pjäsen bygger fritt på  August Strindbergs svit till Damaskus och Anton Tjeckovs pjäs Måsen.

Jag har även skrivit för barnteater pjäsen Positivet som jag själv turnerade med över hundra gånger i Västsverige, Monsterakuten som hade premiär på Lule Stassteater. Jim och ingentinglådan som är en tidsresa tillbaka till bigbang efter en bok av Peter Dicksson. Samma historia har spelats i Finland på ett annat manus.
Dessutom har jag skrivit ett orginalfilmmanus Järv som är ett lappländsk äventyr och en radiodeckare.

Samtliga manus och radio kommer i framtiden att finnas för nedladdning.