Projektledare

Mitt senaste projektledarjobb var i Sölveborg.

Riksteaterföreningen fick möjlighet tack vare stöd från Postkodlotteriets kulturfond att genomföra projektet

om att våga förlora allt för en osäker framtid på en osäker plats bland främlingar till vilket pris som är det långa namnet på ett viktigt projekt. Flera konstnärer och nyanlända skapade tillsammans ett multikonstverk på Sölvesborgsbron under några veckor på våren 2017. Mer info och filmen ser du på länken.

https://sommarteatern.info/

Min drivkraft är min nyfikenhet, att utveckla verksamheter och att se möjligheter där andra ser svårigheter.
Som projektledare har jag lärt mig att jobba mycket strukturerat och att vara tydlig och rak i mitt ledarskap, dock naturligtvis med stort utrymme för nya idéer och förbättringsförslag.
Mitt ledarskap bygger på erfarenheten av att arbeta metodiskt och gemensamt med andra mot uppsatta mål.

Ett exempel från mitt arbetsliv är när jag som projektledare för kulturprojektet Hembygdens kultur och Historia i Sölvesborg byggde upp en verksamhet från grunden. Mitt ansvar var att leda, organisera och skapa en metod och modell samt att utvärdera projektet och jag hade även ekonomiskt ansvar. Projektet blev en stor framgång och mycket omtalat. Nu drivs projektet vidare som en del av Sölvesborgs kommuns dagliga verksamhet.

Gemensamt för mina olika arbeten har alltså varit att starta och bygga upp något nytt från grunden, att få se människor utvecklas och att jag hela tiden har lärt mig nya saker både om mig själv och om processen att tillsammans skapa en framgångsrik verksamhet.

Denna kunskap ser jag framemot att föra med mig till en ny arbetsgivare i framtida projekt.